Inventaris

Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
Per fer cerques d’arquitectura tradicional en aquesta base de dades, filtreu la cerca amb el terme “Obra popular” dins del camp “Estil”.

Wikipedra
Espai web 2.0 sobre més de 12.000 barraques i cabanes de pedra seca de Catalunya. El projecte està desenvolupat per l’Observatori del Paisatge a partir d’una idea inicial de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Hi col·labora l’associació Drac Verd, entre altres entitats que vetllen pel patrimoni de la pedra seca a Catalunya.

Inventari de barraques de pedra seca de Vacarisses (Vallès Occidental)

Sallent (Bages), patrimoni rural

Arquitectura rural (Conca de Barberà)
Blog desenvolupat per Manel Martínez i Garcia, que a banda d’incloure un inventari del patrimoni arquitectònic rural de 12 dels 22 municipis d’aquesta comarca, conté algunes explicacions sobre els usos originals de l’arquitectura rural així com una explicació detallada de diferents tipologies arquitectòniques presents en aquest medi.

Patrimoni i muntanyes
L’objectiu d’aquest blog és donar a conèixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general, sobretot el de pedra seca.

Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (en preparació)
L’inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya té caràcter global, amb informació d’elements mobles, immobles i immaterials de la cultura popular catalana. En relació a l’arquitectura tradicional catalana, té informació de prop de 7.000 elements. Els treballs per fer-la consultable en línia estan en curs. Mentrestant, si voleu informació d’aquesta base de dades, podeu adreçar-vos al Servei de Recerca i Protecció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (rcosta@gencat.cat, 93 567 1042).

2 pensaments sobre “Inventaris

Deixa un comentari